22 april 2017

Senaste nyheterna

Om Loppet 2017

WHHM-2017_v2

Dags att ladda för vårens kraftprov!

Vårt succélopp Women’s Health Halvmarathon, Europas största halvmara för kvinnor, arrangeras för fjärde gången den 22 april 2017. Vi vet att i princip alla som sprang loppet i fjol vill komma tillbaka – och utmanar dig som ännu inte sprungit att ta chansen i år. Vi har en drös spännande nyheter på gång, WHHM 2017 kommer att bli någonting alldeles extra.

Banan är totalt 21,1 km lång och går på Djurgården och Östermalm i Stockholm. Med andra ord en perfekt utmaning för dig som sprungit Tjejmilen eller något annat millopp, eller laddar för Asics Stockholm Marathon några veckor senare. Du har också möjligheten att dela halvmaran med en kompis, som en stafett, där en av er springer det första varvet på cirka 12 km och den andra tar vid och springer loppets avslutande 9 km. Läs mer om Duo-klassen här.

Alla som springer WHHM belönas med ett specialdesignat finisher-smycke istället för en medalj, samt en goodiebag med varor och erbjudanden från loppets sponsorer. Detta oavsett om du springer som en del av ett Duo-lag eller tar dig an hela sträckan själv.

Presentkort

Vill du köpa ett presentkort till WHHM? Läs mer här

Så här tyckte deltagarna som sprang 2016:

  • Vilken urladdning! Ett lopp helt i min smak, nästa år ska jag under två timmar”
  • ”En stor eloge till funktionärerna som peppade längs vägen. Bästa upplevelsen någonsin för mig!”
  • ”Otroligt vacker bana och rolig att springa!”
  • ”Smycket är en genialisk idé! Älskar det! Bär det stolt varje dag!”
  • ”Det är väldigt nice med musik längs banan, man får lite extra energi.”
  • ”Kul att det är en halvmara bara för tjejer.”

Starten går klockan 12.00

Deltagarna i Women’s Health Halvmarathon delas upp i grupper, den första gruppen startar kl. 12.00 lördag 22 april 2017. Startande löpare i Duo-lagen väljer startgrupp efter vilket tempo hen tänkt hålla.

Tävlingsklass och Motionsklass

Women’s Health Halvmarathon är öppet för alla löpare, du väljer själv mellan klasserna Motion och Tävling. Vi rekommenderar att du som räknar med att springa den 21,1 km långa banan på 1 timme och 55 minuter eller snabbare anmäler dig i tävlingsklassen.

Hitta din farthållare!

Är du osäker på vilket tempo du ska hålla? Häng på någon av våra farthållare som genomför loppet i ett jämt tempo.

Din exakta löptid

Med hjälp av ett datachip i nummerlappen noteras din tid från passering av startlinjen till passering av mållinjen. För alla löpare noteras dessutom mellantider vid 5 km, 10 km, 15 km och 20 km.

Maxtid och minimiålder

Maxtiden i Women’s Health Halvmarathon är 3 timmar. Minimiåldern är 18 år för att springa hela sträckan, det vill säga du måste vara född 1999 eller tidigare för att få starta. För Duo-deltagare gäller minimiåldern 15 år, född 2002 eller tidigare.

Bästa banan

Start och mål är vid Sjöhistoriska museet. Du springer två varv på en superfin bana genom Kungliga nationalstadsparken på Gärdet och Djurgården i Stockholm, med en extra slinga på Östermalm under första varvet. Du passerar en drös kända byggnader, lummiga skogar, öppna marker och stränder – allt detta bara ett stenkast från centrala Stockholm. Underlaget är främst asfalt, med kortare sträckor på grusvägar.

Karta över banan

Specialdesignat smycke

Efter målgång belönas du med loppets specialdesignade smycke istället för en medalj.

Hjälp oss att stödja Bröstcancerfondens arbete

Genom att springa Women’s Health Halvmarathon den 22 april kan du välja att ge ditt stöd till Bröstcancerfonden (BRO). Sista dag för att ge 50 kronor och få en rosa nummerlapp (istället för den vanliga vita) är 31 mars. Anmäler du dig efter detta datum kan du istället köpa ett rosa band för 20 kr att fästa på din nummerlapp. BRO säljer banden på mässan under nummerlappsutdelningen. Läs gärna mer om BRO:s arbete på www.bro.se.

5 skäl att springa loppet

Fortfarande inte övertygad?  Här kommer 5 skäl att springa WHHM!

Anmäl dig här!

Arrangörer

Women’s Health Halvmarathon arrangeras av hälsomagasinet Women’s Health och Marathon Gruppen, i samarbete med friidrottsklubbarna Hässelby SK och Spårvägens FK (dessa klubbar är landets ledande arrangörer av löpartävlingar och ansvarar bland annat för Stockholm Halvmarathon, Tjejmilen och ASICS Stockholm Marathon).

Kontakta oss

Undrar du något angående loppet? Kontakta Women’s Health Halvmarathons kansli:
E-mail: whhm@marathon.se
Telefon: 08-545 664 40 måndag till fredag kl. 09.00-12.00 och 13.00-16.00
Under tävlingsdagen hittar du vårt informationstält i tävlingscentrum vid Sjöhistoriska museet.

Välkommen till Women’s Health Halvmarathon 2017!